I piki ake te 113% o te rino!Ko te GDP o Ahitereiria i runga ake i Brazil mo te wa tuatahi i roto i nga tau 25!

Ka piki ake i te 113%, ko te GDP o Ahitereiria i runga ake i Brazil !

  • I te mea ko nga kaihoko nui rino e rua o te ao, ko Ahitereiria me Brazil te whakataetae puku me te whakataetae kaha mo te maakete Hainamana.E ai ki nga tatauranga, ko Ahitereiria me Brazil te kaute mo te 81% o te katoa o nga kawemai rino a Haina.
  • Heoi, na te tere o te horapa o te mate uruta ki Brazil, kua iti haere te hanga o te rino me te hoko ki waho.I whai waahi a Ahitereiria ki te piki ake, ma te whakawhirinaki ki te pikinga utu porangi o te rino rino kia pai ai te whakahoki mai o ona toto, a kua eke atu tana taumata ohaoha ki tera o Brazil.

Ko te GDP ingoa e tohu ana ki te katoa o nga whakaputanga kua tatauhia ma te whakamahi i nga utu o te maakete o naianei, he tohu nui mo te kaha whanui o te whenua.E ai ki nga purongo a nga kaipāho o Ingarangi, i te hauwhā tuatahi o tenei tau, ka piki te GDP ingoa o Ahitereiria ki te 1.43 trillion USD, i te mea kua heke te Brazil ki te 1.42 trillion USD.

gdp

I tohu te purongo: Koinei te wa tuatahi kua eke te GDP ingoa o Ahitereiria ki a Brazil i roto i nga tau 25.Ko Ahitereiria, e 25.36 miriona taangata, kua angitu i a Brazil, e 211 miriona taangata.

I runga i tenei korero, ko Alex Joiner, tino ohanga o IFM Investors, he kamupene whakahaere whakangao hangahanga o Ahitereiria, i kii ko te tino mahi o te ohanga o Ahitereiria na te pikinga o nga utu rino.

I te marama o Haratua o tenei tau, ko te Taurangi Utu o te Platts Iron Ore i neke atu i te US $230/ton.Ka whakaritea ki te uara toharite o te Platts Iron Ore Price Index o US$108/ton i te tau 2020, kua piki te utu o te rino ki te 113%.
I kii a Joyner, mai i te waenganui o 2020, kua piki ake nga tikanga tauhokohoko hokohoko a Ahitereiria ma te 14%.

iron

I te kaha o te pikinga o te utu o te rino, ahakoa ka whai hua ano a Brazil, ka raru tonu te ohanga o te whenua e te mate uruta.
Ko te tikanga, he pai ake te ahua o te mate urutaru o Ahitereiria, ko te tikanga ka taea e Ahitereiria te tino painga ki nga utu o te pikinga o nga utu taonga.

Ko te pikinga o te 23%, ko te hokohoko Haina-Ahitereiria kua eke ki te 562.2 piriona!

Ko nga korero hou e whakaatu ana i te marama o Haratua i tenei tau, ka kawemai a Haina i te 13.601 piriona taara (mo te 87 piriona yuan) o nga taonga mai i Ahitereiria, he pikinga nui o te 55.4% i ia tau.Na tenei i ara ake ki te 23% te pikinga o te hokohoko takirua i waenga i a Haina me Ahitereiria mai i te Hanuere ki Mei i whakaritea ki te waa ano i tera tau, ka eke ki te 87.88 piriona USD

E ai ki te ahumahi, ahakoa te tino makariri o te hokohoko a Sino-Ahitereiria, na te piki haere o nga utu o nga taonga penei i te rino, kua piki ake te uara o nga kawemai a Haina.I roto i nga marama tuatahi e rima o tenei tau, kua kawea mai e Haina te 472 miriona taranata o te rino, he pikinga o te 6% i ia tau.

Na te piki haere tonu o nga utu o nga taonga o te ao, ka eke te utu kawemai a Haina ki te 1032.8 CNY mo ia tana i roto i nga marama e rima kua hipa o tenei tau, he 62.7% te pikinga mai i tera wa ano i tera tau.

He maha nga wa e whakahaerehia ana e Haina nga utu!

I tua atu i te aukati i te hanga rino i Tangshan, he taone rino nui, kua tukuna ano e Haina te kawe mai i nga para rino me te whakanui ake i nga takere kawemai o nga mea rino kia iti ai te whakawhirinaki o te rino ki te whenua kotahi.
Ko nga korero hou o te maakete e whakaatu ana i raro i nga momo tikanga, kua kore e tau te pikinga o te utu o te rino rino.Ko te kirimana matua rino ananahi i te Pipiri 7 i korerotia i te 1121 CNY mo ia ton, i heke iho i te 24.8% mai i te utu teitei i roto i te hitori.

下降

I tua atu, i tohuhia e te Global Times kua heke te whakawhirinaki o Haina ki te rino rino o Ahitereiria, a kua heke te wahanga o te rino rino o Ahitereiria i roto i nga kawemai o taku whenua ma te 7.51 % ira mai i te tau 2019.

He mea tika kia kite i roto i te tere tere o te whakaoranga o te ao, he kaha te tono rino, ka taea hoki e nga kamupene rino te whakawhiti i tetahi waahanga o te utu o nga piki utu ki te United States, South Korea me etahi atu whenua e tino hiahia ana ki te maitai, ina koa ki te United States. e whakarite ana ki te whakarewa i te mahere hangahanga $1.7 trillion.
Ko nga raraunga i te marama o Maehe i whakaatu mai i te marama o Akuhata i tera tau, kua piki ake nga utu maitai o te US ki te 160%.


Wā tuku: Hune-09-2021